Seizoen 2018 betekende voor Euro Stars veel verandering. We hebben afscheid genomen van onze oude voorzitter en secretaris, Leo en Jacqueline. We mochten een nieuwe voorzitter en secretaris, André en Yvonne, verwelkomen.
André’s eerste actie was zorgen voor een paar enthousiaste meiden die het Gala 2017 wilden organiseren. Een jaar geleden werden Eliza, Britt, Dieuweke en Suzanne uitgenodigd voor een etentje wat leidde tot een fantastisch feest.

De winter brak aan en daarmee de voorbereidingen voor seizoen 2018. Dieuweke en Suzanne namen de beslissing zich te gaan richten op kantine zaken en Eliza heeft met hulp van een aantal moeders de evenementen afgelopen seizoen georganiseerd.
Om alles te communiceren was een nieuwsbrief wel handig en anno 2018 werd het Thuishonk gereanimeerd in een digitale versie. De website werd opgefrist en het Facebook beheer overgedragen.

We mochten dit jaar kennis maken met Steve en Natascha. Zij bleken bij de pupillen voor een geweldige boost te zorgen. Van kennismaking clinics tot bootcamps, er werd van alles georganiseerd. Bij de pupillen lijken de ouders niet te stoppen te zijn, want ook Nora en Yani hebben de handen uit de mouwen gestoken. Zij hebben menig uur achter de bar en in de keuken gestaan. Verder blijkt Maurizio een handige Harry te zijn en wanneer hij wat tijd over had, ging hij aan de slag voor Euro Stars. Van sleutelhangers tot een volledige lounge set, Maurizio kan het maken.

2018 bleek ook het jaar te zijn waarin we de terugkeer zagen van de European Champions Cup op ons honkbalveld. Samen met Neptunus mochten wij teams vanuit honkballend Europa ontvangen. Een geweldige week met fantastisch teams en verrassend veel publiek.
In augustus was het de beurt aan de softbalvelden. Het Women’s European Cup Winners Cup (pff… wat een naam) werd voor het eerst bij Euro Stars georganiseerd. 11 teams uit Europa kwamen samen voor een week lang topsoftbal. De eerste dagen waren fantastisch. De sfeer was goed, softbal was super en bovenal, de zon scheen volop. Helaas sloeg tijdens het finaleweekend het weer om. De speelsters van dames 1 hebben zich volledig ingezet om de velden speelklaar te maken voor de finalisten. Ondanks het einde mag de organisatie terugkijken op een mooi toernooi.

Zo keren we weer terug bij de reguliere competitie. Kijk jij wel eens bij de standen van de andere teams? Ben je ook benieuwd hoe zij er voor staan? Wie een klein beetje heeft opgelet had tijdens de stop al door dat de meeste teams er wel heel erg goed voor stonden. Bij sommige was het spannend, bij andere was de strijd al gestreden. Nu zijn we aan het eind van het seizoen en “the fat lady sings”. Dames 4 en Pupillen 1 hebben met maar 1 verlies wedstrijd geweldig gespeeld. Dames 2, aspiranten 1 en 2 hebben echter geen enkele wedstrijd verloren en bleken onverslaanbaar dit seizoen. Euro Stars is dan ook heel trots om te mogen melden dat de helft van onze teams zichzelf Kampioen 2018 mogen noemen!

Uiteraard zou Euro Stars niet kunnen draaien zonder nog veel meer vrijwilligers. De velden liggen er altijd fantastisch bij door Rens en Ed, Peter verzorgt het materiaal, iedereen die bardienst heeft gedraaid, de coaches (sommige leiden wel 2 of 3 teams!), teamgebeleiders en alle ouders die van hot naar her rijden. Een ieder die zijn steentje heeft bijgedragen, bedankt!

Tot op het Gala!

Categorieën: Nieuws

X