Mireille Gill’ard is toegevoegd aan de staf voor het Blue Angels 2.0 programma. Zij zal hoofdcoach worden van BA Euro Stars Dames 1. Technisch coördinatoren Mary-Ann Hatt en Letticia Lokken leggen uit: “We zijn heel blij met haar komst. Vooral haar winnersmentaliteit en haar gave om het beste in jonge mensen naar boven te halen, waren voor ons redenen om haar te willen toevoegen aan ons kader”. Mireille doet het vooral omdat het softbal haar zelf veel gebracht heeft en ze graag haar ervaring over wil brengen op jeugd. Mireille Gill’ard: “Ik sta volledig achter de visie van Blue Angels 2.0 en wil samen met Mary-Ann Hatt, Letticia Lokken, de overige coaches, de specialisten, de organisatie en het bestuur iets moois en duurzaams binnen de softbalsport verder uitbouwen.”

Achtergrond Mireille Gill’ard

Mireille begon haar softballoopbaan bij Saints en Feyenoord in Rotterdam. Daarna zou Mireille 17 seizoenen uitkomen in de Hoofdklasse als speelster bij vier verschillende teams: Schiedam (1988-1991), Twins (1992-1997), Zwijndrecht (1999-2003) en Birds (2004). Het was in haar eerste seizoen als speelster van Twins (1991) dat Mireille werd geselecteerd voor het Nederlands Softbal Team. In dat jaar nam ze met de nationale ploeg, die toen onder leiding stond van hoofdcoach George Presburg, deel aan de Haarlemse Softbal Week, die toen door Oranje werd gewonnen.

Na gestopt te zijn als speelster na afloop van het seizoen 2004 ging Mireille zich concentreren op coaching. In 2006 werd Mireille hoofdcoach van Birds in de Softbal Hoofdklasse, maar had daarvoor ook al coachervaring. In 2004 was ze één van de coaches van het Jong Oranje Softbal Team, dat toen deelnam aan het Europees Kampioenschap in Frankrijk, waar de titel werd gepakt. Een jaar later reisde ze met de nationale jeugdploeg naar Curaçao voor de Koninkrijkspelen. In dat jaar stond Jong Oranje onder leiding van Mary-Ann Hatt, die kort daarna één van de coaches werd van het Nederlands Softbal Team. In 2010 is Mireille toegevoegd aan de flexcoaching staf van Jong Oranje, dat toen onder leiding stond van Craig Montvidas. In 2013 was Mireille hoofdcoach van Jong Oranje dat ongeslagen Europees kampioen is geworden in Nederland. Hierna heeft de drukke combinatie van werk en gezin haar doen besluiten om te stoppen met coachen. Ze heeft wel op verzoek af en toe trainingen of trainingsonderdelen gegeven bij verschillende teams op incidentele of meer structurele basis.

Categorieën: Softbal

X