Op vrijdag 17 januari start alweer de 20e editie van the Cup the Netherlands. Dit weekend is de Margriet- en Groenoordhal weer het toneel voor een internationaal indoor softbal toernooi. Hieraan nemen zestien teams uit de USA, Tsjechië, Groot Brittannië en Nederland deel.

Nederland wordt vertegenwoordigd door vier teams uit de Golden League en 3 teams uit de Silver League. De regio Zuid-Holland is vertegenwoordigd door een drietal verenigingen: Euro Stars uit Capelle a/d IJssel, Red Lions uit Rijswijk en Neptunus uit Rotterdam.

Joudrs Praha uit Tsjechië is een oude bekende, dit team doet al heel wat jaren mee aan de Cup. Ook zal Tsjechië dit jaar met hun nationale team onder 18 jaar meedoen. Voor het 3e jaar is er een team uit Groot Brittannië. En zoals ieder jaar zijn er zes teams uit Amerika aanwezig. Met indrukwekkende namen als Destroyers United, Avengers United, Velocity United, Arsenal United, Chaos United en Impact United zullen de teams met speelsters van voornamelijk high schools zich van hun beste kant laten zien.

Chief umpires Bert Loggen en Caroline Stadhouders (NL) dragen er zorg voor dat de wedstrijden zijn voorzien van scheidsrechters. Met Amerikaanse, Belgische, Britse en Nederlandse scheidsrechters is ook dit een internationaal gezelschap.

Kortom, het belooft weer een afwisselend en spannend toernooi te worden waarvoor de toegang zoals altijd gratis is.

Tijden : Vrijdag 19.00 – 22.30 uur, zaterdag 9.00 – 18.00 uur, zondag 9.00 – 16.00 uur. Officiële opening is vrijdagavond om 20.00 uur. Het toernooi wordt door minimaal 10.000 kijkers op de 3 video livestreams via het internet gevolgd.

Een andere succesvolle activiteit die jaarlijks rondom de Cup wordt georganiseerd is een clinic voor de jeugd die plaatsvindt in de Margriethal onder begeleiding van Michael Bastian. Hij zal worden bijgestaan door speelsters en coaches van Amerikaanse Cup Teams. Op deze ontzettend leuke en leerzame clinic krijgen jonge softbalsters tips en trics in circuitvorm, bijvoorbeeld: slaan, stoten, backhand en forehand fielding, honklopen en sliden, duiken en hoge ballen.

Categorieën: Softbal

X