KNBSB app

In de KNBSB app vind je informatie over jouw team, het laatste nieuws en kun je je persoonlijke gegevens bijwerken.

Veelgestelde Vragen

Als je voor de eerste keer aan de slag gaat met de app van Sportlink is het nodig dat je jezelf registreert.

Je kunt als bondslid of als toeschouwer gebruik maken van de app. Wanneer je als bondslid hier gebruik van wilt maken, dient jouw mailadres bekend te zijn bij de vereniging.

Na registratie ontvang je op het opgegeven e-mailadres een e-mail met daarin een activatielink. De keuze van het wachtwoord is vrij.

Als je op de activatielink in de e-mail klikt dan kom je op de pagina waar bevestigd wordt dat het account is geactiveerd.

Nadat de registratie en activatie hebben plaatsgevonden kan je inloggen in de app.

  • Vul het e-mailadres in
  • Vul het wachtwoord in
  • En klik op Inloggen

Klik linksbovenin op het hamburgermenu (de 3 horizontale streepjes) en scroll naar Instellingen. Via Mijn persoonsgegevens kun je je foto, adres en telefoon gegevens wijzigen. Ook je privacy voorkeur pas je hier aan.

Klik linksbovenin op het hamburgermenu (de 3 horizontale streepjes) en scroll naar Instellingen. Onder Mijn kinderen kun je de gegevens van jouw kind inzien en wijzigen. Staat jouw kind hier niet bij? Neem dan contact op met de ledenadministratie van Euro Stars.

Ga naar de betreffende wedstrijd in de app en klik op de button Digitaal wedstrijdformulier.
Klik op Scheidsrechter om deze toe te voegen en zoek de achternaam op. Voeg de scheidsrechter toe.

Je keert terug in het beginscherm en kunt nu de opstelling toevoegen. Klik hiervoor op jouw team. Standaard worden de spelers op gegeven die door de club aan het team zijn toegekend. Je kunt de slagvolgorde aangeven door de cijfers achter de namen in te vullen. 
De positie kun je aanpassen door een speler te selecteren en vervolgens op  (iOS) of  “Verander functie” (Android) te klikken.

Overige opties per speler:

 Speler verwijderen

 Speler basis/wissel speler maken

 Captain instellen

Zorg dat niet-aanwezige teamleden niet op het formulier staan voor een eerlijke afhandeling van aantal gespeelde wedstrijden.

Via het plusje rechtsbovenin kun je spelers en stafleden toevoegen aan het formulier.

Zolang er een rode melding onderin het formulier staat is er iets nog niet goed ingevuld. Wanneer dit wel het geval is zal er een groene melding (spelersopgaaf is correct) staan.
Klik vervolgens op de button “Verstuur naar official”.

Wissels

Tijdens of na de wedstrijd vul je vervolgens de wissels in. Ook dit is voor een eerlijke afhandeling van de gespeelde wedstrijden. 

Via de button “Naar wedstrijdverslag” kunnen de wissels ingevoerd worden. Dat gebeurt door op het knopje rechtsboven te klikken. Er wordt eerst geselecteerd wie er uit moet, automatisch wordt er dan naar het volgende tabblad gegaan en wordt de invaller geselecteerd. Tot slot wordt de minuut en periode gekozen waarin gewisseld is, en wordt de wissel toegevoegd. Vervolgens worden de ingevoerde gegevens opgeslagen en is te zien dat er een wissel is ingevoerd.

Ga in de app naar de betreffende wedstrijd en klik op de button “Digitaal wedstrijdformulier”.

Zodra een team de spelersopgaaf heeft uitgevoerd, wordt de status van dat team op “wacht op official” gezet en kan de scheidsrechter het team controleren. Als official ziet u dan de status “controleer” staan. Door op het clublogo te klikken wordt de spelersopgaaf van dat team geopend. De scheidsrechter heeft dezelfde mogelijkheden als het team om te muteren. De scheidsrechter kan dus nog wijzigingen doorvoeren in de spelersopgaaf nadat een team de spelersopgaaf heeft ingediend.

Via de button “Legitimatiecontrole” kunt u de controle van spelers uitvoeren.
Als u op de knop klikt krijgt u een scherm te zien met de details van de spelers van dat team. Hier wordt getoond: functie, geboortedatum, leeftijdscategorie, spelerscode, status legitimatiecontrole, naam, verenigingslogo, eventueel rugnummer en een  indien de speler aanvoerder is .
Bij elke speler heeft u de optie om de speler af te keuren  of goed te keuren .
Als u de speler goedkeurt, komt de volgende speler in beeld.
Als u de speler afkeurt volgt de vraag: Is er wel een geldige alternatieve legitimatie?
Als een speler alternatieve legitimatie heeft kiest u voor “JA”. En heeft hij deze niet bij zich, dan kiest u voor “NEE”.
Als u kiest voor “NEE”, krijgt u een aanvullende vraag: Wil je deze speler van de spelersopgaaf verwijderen?
Als u er voor kiest de speler van de spelersopgaaf te verwijderen wordt hij bij deze wedstrijd uit de lijst met spelers verwijderd. Hij mag niet meespelen.
U kunt door te vegen van rechts naar links (swipen) over de foto van de speler naar de volgende speler gaan of van links naar rechts om naar de vorige speler te gaan.
Zodra de spelersopgaaf aan de voorwaarden voldoet verschijnt de button “Spelersopgaaf akkoord” onder in het scherm.

Hierna gaat de app automatisch terug naar het beginscherm van het digitaal wedstrijdformulier. De status van het team is gewijzigd in “akkoord”.
Zodra onder beide teams “akkoord” staat kan het wedstrijdverslag ingevuld worden. U ziet dan bij de meldingen “verzonden en goedgekeurd official” en groene vinkjes staan. 

Via de button “Naar Wedstrijdverslag” kan het wedstrijdverslag ingevoerd worden.
Bij KNBSB wedstrijden kunt u de vraag krijgen of u wissels wilt ophalen. Klik hier op Ok om de wissels die door de teams zijn ingevoerd op te halen. 

Vervolgens voert de scheidsrechter de uitslag in door op de vakjes onder de namen van de teams te klikken en hier de uitslag in te voeren.

Selecteer het tabblad Wissels. Door de teams zelf ingevoerde wissels worden hier al weergegeven.
Indien van toepassing worden eventuele wissels ingevuld. Dit doet u door team, uit, in, opmerking en tijd in te vullen.
Klik vervolgens op de knop “Toevoegen”, of gebruik het plusje rechtsboven in het scherm.

Selecteer het tabblad Kaarten.
Indien van toepassing worden eventuele kaarten ingevuld. Dit doet u door team, speler, strafcode en tijd in te vullen.
Klik vervolgens op de knop “Toevoegen”, of gebruik het plusje rechtsboven in het scherm en vul de vereiste gegevens in.

Zodra alles op de tabbladen eindstand, wissels en kaarten is ingevoerd klikt de scheidsrechter op “naar vastleggen”.

Hier ziet u nog een samenvatting van ingevoerde gegevens. Na afloop van de wedstrijd wordt de status geselecteerd die van toepassing is. U dient hier nog Einde wedstrijd na en Wedstrijdduur in te vullen.

Als alle gegevens zijn ingevuld kan worden geklikt op de button “Vastleggen”.

Open de app en ga naar het team dat je wilt toevoegen aan je agenda. 
Klik vervolgens op 
Klik in de pop-up op de optie Stuur Link.

Je ontvangt een mail met daarin de link naar de Agenda en aanvullende instructies.

X