Euro Stars is een sportvereniging die beschikt over zowel een honkbal als een softbal afdeling. De afdeling honkbal bestaat uit teams in alle leeftijdsgroepen, terwijl softbal op dit moment enkel senioren teams kan aanbieden. Euro Stars heeft een toekomstvisie om ook jeugdteams te kunnen aanbieden.
Spelers worden ingedeeld, waar mogelijk, in de volgende leeftijdsgroepen:
Senioren: 18 jaar en ouder
Junioren: t/m 21 jaar
Aspiranten: t/m 15 jaar
Pupillen: t/m 12 jaar
Beeball Majors: t/m 9 jaar
Beeball Rookies: 5 t/m 7 jaar

Seizoen
Het honkbal- en softbalseizoen loopt van januari tot en met medio oktober. De eerste drie maanden van het seizoen worden gebruikt voor trainingen in gym- en/of sportzalen. Deze trainingen vinden plaats op diverse locaties in Capelle aan den IJssel. Vanaf maart beginnen de oefenwedstrijden, deze lopen door tot begin april waarna de competitie daadwerkelijk van start gaat.

Ieder seizoen wordt er voor de teams uit de wedstrijdsport een zomerstop ingelast in de maand juli. Na deze zomerstop wordt de competitie weer hervat en loopt dan tot medio oktober.

Naast de wedstrijden die ieder team speelt, zijn er uiteraard ook buitentrainingen waar de spelers en speelsters zich voorbereiden op de wedstrijden. Deze buitentrainingen vinden het gehele honkbal- en softbalseizoen plaats. Het aantal trainingen verschilt hierbij per team.

Lidmaatschap
Wanneer u lid wordt van Euro Stars zorgen wij voor materiaal, zoals ballen, knuppels en meer. Daarnaast zorgen wij voor een goed onderhouden veld, trainingen en wedstrijden en regelen wij gym- of sportzalen voor de wintertrainingen. Coaches, trainers en andere vrijwilligers zullen je begeleiden in onze vereniging.

Wat verwachten wij van u? Naast de jaarlijkse contributie dient een clubuniform aangeschaft te worden. Deze bestaat uit een clubshirt, een honkbal/softbalbroek, een ondershirt, kousen en bij honkbal een pet. Tenslotte hopen wij dat u ook uw steentje wil bijdragen en vooral veel gezelligheid brengt.

Extra informatie ouders/verzorgers jeugdleden
Informatie brief

Meer informatie
De KNBSB heeft flyers gemaakt waar in het kort een duidelijke uitleg wordt gegeven wat de sporten inhouden.


Honkbal in het kort

Softbal in het kort

Beeball in het kort

X